Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Бутерброди
  • Соуси та приправи
  • Супи
  • М'ясні страви
  • Страви з птиці
  • Рибні страви
  • Морепродукти
  • Овочі та фрукти
  • Грибні страви
  • Молочне
  • Гарніри
  • Напої і коктейлі
  • Десерти
  • Віпічка
  • Заготовки на зиму
  • Поради для господині
Статті та поради:
Вся правда по каву
Какао відновлює сили
Освіжаючій компот
«Наша Ряба» вибирає кращий рецепт!
Вибіркові страви:
Смачний жульен з грибами
Підлива з лисичок
Варені лисички
Запечені гриби печериці
Кулінарний сайт для душі » Борошняні вироби » Пироги та пиріжки » Пиріг з лимонним кремом

Пиріг з лимонним кремом

Пиріг з лимонним кремом, приготований за рецептом від нашого сайту, виходить чи то як святковий пиріг, чи то як не дуже складний, але дуже смачний лимонний торт. Готується пиріг з лимонним кремом зовсім не складно, а виходить таким ароматним і смачним, що просто неможливо відірватися. Коржі випікаються окремо і щедро промащуються ароматним лимонним кремом. Зверху пиріг покривається не менше ароматної лимонної глазур'ю і виходить справжній кулінарний шедевр.

  • Час приготування: 1,5 години
  • Основний інгредієнт: лимон
  • Узагальнена назва: пиріг

Список інгредієнтів

  • борошно - 175 г
  • вершкове масло - 230 г
  • цукор - 255 г
  • яйця - 4 шт
  • пекарський порошок - 1 ч. Ложка
  • лимонний сік - 2,5-3 ст. ложки
  • великі лимони - 3 шт
  • цукрова пудра - 50 г

Спосіб приготування

2 яйця, 180 г м'якого вершкового масла, 180 г цукру і столову ложку лимонного соку збити міксером до однорідності. Додати терту цедру одного лимона, пекарський порошок і просіяне борошно. Ще раз збити до однорідності. В результаті у Вас повинно вийти тісто по консистенції густої сметани.

Взяти дві великі круглі форми і застелити їх промасленим папером для випічки. Викласти в кожну форму тісто, розділивши його на дві рівні частини і поставити в духовку, нагріту до 170 градусів. Випікати близько 35-40 хвилин. А тим часом приготувати лимонний крем.

Для приготування крему, 2 яйця збити з соком одного великого лимона. Влити основу крему в кухлик, додати 75 г цукру і терту цедру одного лимона. Перемішати, додати 50 г нарізаного шматочками масла і помістити майбутній крем на водяну баню. Готувати, постійно заважаючи, протягом 20 хвилин. При цьому крем повинен загуснути.

З духовки вийняти форми з випеченим коржами, дати їм постояти протягом 30 секунд і перевернути на грати. Дати коржам повністю охолонути, а потім нарізати довгим, гострим ножем навпіл по горизонталі. Викласти коржі на блюдо, змащуючи їх приготованим лимонним кремом.

Для приготування глазурі, 50 г цукрової пудри змішати з 2-3 чайними ложками лимонного соку і залишити на 5 хвилин. Цедру одного великого лимона натерти на тертку. Змастити пиріг приготовленої глазур'ю і посипати подрібненою цедрою. Дати глазурі застигнути і подати приготований пиріг на стіл.

Смачного!

Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки Переглядів: 104   
Схожі рецепти страв з фото:
Лимонний пиріг з безе
Маннік зі сметанним кремом
Маннік із заварним кремом
Англійська пиріг з лимонним кремом
Торт «Вечірня Прага»
Copyrights © 2015.
На нашому кулінарному сайті Ви знайдете тисячі вишуканих рецептів страв, які оцінять навіть самі примхливі гурмани. Кращі рецепти з фотографіями покрокового приготування їжі.