Апельсиновий бісквіт з ніжним кремом![]() Солодкий, трохи терпкий цитрусовий десерт до чаю.
Список інгредієнтів
Спосіб приготування![]() Трьом на дрібній тертці апельсини, щоб отримати цедру. Поділяємо яйця на білки і жовтки. В окремій великій ємності змішуємо борошно з розпушувачем. ![]() Жовтки збиваємо міксером, потроху всипаючи 1 склянка цукру. Повинна вийти однорідна жовта суміш. ![]() Змішуємо борошно і збиті жовтки, додаємо ростить масло, сік апельсина і цедру. Ретельно замішуємо. Білки збиваємо міксером до густої пухнастою маси. щоб утворювалися піки (Як безе). ![]() Білки додаємо в тісто, перемішуємо. ![]() Форму викладаємо фольгою або папером для випічки. Робимо високі бортики. Я не змащувала маслом - і так добре відстало після випічки. Виливаємо тісто і Тсаво в духовку на 10 хв при температурі 200-220 градусів і ще 25-20 хв при температурі 160 град. Готовність перевіряємо сірником. Без потреби духовку не відкривати - впаде бісквіт. ![]() Після готовності пирога. залишаємо його в духовці до повного охолодження. Витягуємо і знімаємо фольгу. Ділимо навпіл або на 3 частини. ![]() Крем. Виливаємо гаряче молоко, 0.5 склянки цукру (можна ванільний додати), м'яке слив масло і збиваємо хвилин 10 до утворення більш-менш однорідного крему. Крем може вийти як сир - не страшно, можна і його викласти в пиріг - буде також смачно ![]() Змащуємо коржики кремом, даємо трохи просочитися і подаємо до столу. Смачного! |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 142
|