Рогалики на дріжджах і сметаніРогалики на дріжджах і сметані, приготовані за рецептом від нашого сайту, виходять дивно ніжними, пухнастими і повітряними. Готуються вони з начинкою з вареного згущеного молока і перед випіканням змащуються збитими з цукром білками. В результаті виходять повітряні рогалики з неймовірно смачною начинкою із згущеного молока та з покриттям у вигляді білкової глазурі.
Список інгредієнтів
Спосіб приготуванняУ мисочку влити 50 мл теплої води і додати в неї дріжджі. Перемішати віночком і всипати 3,5 ст. ложки цукру. Далі додати в дріжджову воду сметану і влити розтоплене і остигле вершкове масло. Додати 2 яєчних жовтки і всипати ванільний цукор з дрібкою солі. Ввести пекарський порошок і все ще раз збити віночком. Борошно відміряти і всипати через дрібне сито, невеликими порціями, в основу тесту. Перемішувати за допомогою насадки-крюки і коли тісто зіб'ється в кому, викласти його на робочу поверхню. Обмять гарненько до отримання м'якого, повітряного і не дуже крутого тіста. Перекласти тісто в чашу, накрити харчовою плівкою і залишити його на 1 годину при кімнатній температурі. Коли тісто стане в два рази більше, можна приступати до формування рогаликів. Білки і 2 столові ложки цукру збовтати вилочкою до однорідності. Духовку нагріти до 180 градусів. Тісто розділити на 4 частини. Потім по черзі кожну частину тіста розкачати в коло і розрізати кожне коло на трикутні сектора. На широку частину кожного сектора викласти по чайній ложці вареної згущенки і сформувати акуратні рогалики. Перекласти їх на застелений папером деко і змастити за допомогою пензлика збитими білками. Помістити в нагріту духовку, трохи зменшити температуру і випікати близько 10-15 хвилин до красивого золотистого кольору. За допомогою лопатки перекласти рогалики на блюдо і прикрасити їх цукровою пудрою. Смачного! |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 1290
|