Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Бутерброди
  • Соуси та приправи
  • Супи
  • М'ясні страви
  • Страви з птиці
  • Рибні страви
  • Морепродукти
  • Овочі та фрукти
  • Грибні страви
  • Молочне
  • Гарніри
  • Напої і коктейлі
  • Десерти
  • Віпічка
  • Заготовки на зиму
  • Поради для господині
Статті та поради:
Вишуканий напій
Какао відновлює сили
Освіжаючій компот
«Наша Ряба» вибирає кращий рецепт!
Вибіркові страви:
Смачний жульен з грибами
Підлива з лисичок
Варені лисички
Запечені гриби печериці
Кулінарний сайт для душі » Борошняні вироби » Пироги та пиріжки » Рогалики на дріжджах і сметані

Рогалики на дріжджах і сметані

Рогалики на дріжджах і сметані, приготовані за рецептом від нашого сайту, виходять дивно ніжними, пухнастими і повітряними. Готуються вони з начинкою з вареного згущеного молока і перед випіканням змащуються збитими з цукром білками. В результаті виходять повітряні рогалики з неймовірно смачною начинкою із згущеного молока та з покриттям у вигляді білкової глазурі.

  • Час приготування: 2:00
  • Основний інгредієнт: сметана
  • Узагальнена назва: рогалики

Список інгредієнтів

  • борошно - 500-550 г
  • сметана жирна - 200 мл
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • розпушувач для тіста - 15 г
  • вершкове масло - 125 г
  • тепла вода - 50 мл
  • яйця - 2 шт
  • цукор - 5,5 ст. ложок
  • варене згущене молоко - 1 банка
  • сіль - 1 щіпка
  • ванільний цукор - за смаком
  • цукрова пудра - для прикраси

Спосіб приготування

У мисочку влити 50 мл теплої води і додати в неї дріжджі. Перемішати віночком і всипати 3,5 ст. ложки цукру. Далі додати в дріжджову воду сметану і влити розтоплене і остигле вершкове масло. Додати 2 яєчних жовтки і всипати ванільний цукор з дрібкою солі. Ввести пекарський порошок і все ще раз збити віночком.

Борошно відміряти і всипати через дрібне сито, невеликими порціями, в основу тесту. Перемішувати за допомогою насадки-крюки і коли тісто зіб'ється в кому, викласти його на робочу поверхню. Обмять гарненько до отримання м'якого, повітряного і не дуже крутого тіста.

Перекласти тісто в чашу, накрити харчовою плівкою і залишити його на 1 годину при кімнатній температурі. Коли тісто стане в два рази більше, можна приступати до формування рогаликів.

Білки і 2 столові ложки цукру збовтати вилочкою до однорідності. Духовку нагріти до 180 градусів. Тісто розділити на 4 частини. Потім по черзі кожну частину тіста розкачати в коло і розрізати кожне коло на трикутні сектора. На широку частину кожного сектора викласти по чайній ложці вареної згущенки і сформувати акуратні рогалики. Перекласти їх на застелений папером деко і змастити за допомогою пензлика збитими білками.

Помістити в нагріту духовку, трохи зменшити температуру і випікати близько 10-15 хвилин до красивого золотистого кольору. За допомогою лопатки перекласти рогалики на блюдо і прикрасити їх цукровою пудрою.

Смачного!

Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки Переглядів: 1290   
Схожі рецепти страв з фото:
Пісні рогалики
Рогалики на сметані і дріжджах
Рогалики з вареним згущеним молоком
Рогалики з тіста на сметані
Рогалики з шоколадом
Copyrights © 2015.
На нашому кулінарному сайті Ви знайдете тисячі вишуканих рецептів страв, які оцінять навіть самі примхливі гурмани. Кращі рецепти з фотографіями покрокового приготування їжі.