Улюблений рецепт домашніх, готується легко, один тільки мінус - з'їдається відразу і хочеться ЩЕ)
- Час приготування: 1 година
- Основний інгредієнт: вишні
- Узагальнена назва: штрудель
Список інгредієнтів
- борошно - 2 склянки
- вода - 1/2 склянки (або 8 ст. Ложок)
- рослинне масло - 1/3 склянки
- сіль - щіпка
- вишня морожена - 1 кг (з кісточками)
- подрібнені волоські горіхи - 200 г
- цукрова пудра - 150 г
Спосіб приготування
Вишневий штрудель (на 2 штруделя)
Вишню размораживаем в теплому місці (мінімум пару годин, щоб витік зайвий сік)
Відразу кажу, що начинка - це особисто за вашим бажанням, я завжди кладу на око. Не бійтеся, ставте стільки цукру, горіхів і вишні, скільки вам потрібно.
Готуємо тісто:
У борошно з сіллю влити воду, потім масло
Замістити тісто
Воно повинно вийти пружним і еластичним
Поставити в тепле місце на пів години (у мене стояло поруч з плитою, де я готувала щось ще), обернувши його харчовою плівкою.
За цей час відокремити вишню від кісточок
Розділити тісто на дві частини (це і будуть ваші 2 штруделя)
Розкачати і розтягнути тісто до тих пір, поки воно не стане прозорим (работенка звичайно ще та, але це досить цікаво)
• Інгредієнти викладати, залишаючи пару см на початку майбутнього рулету і 7 см в кінці
Розкачане тісто злегка (або побільше, якщо вишня не солодка) присипати пудрою
Насипати горіхів
Викласти вишню
Акуратно скачати в рулет (для цього я використовую рушник: тісто, ще без начинки, перекласти на рушник, а коли викладіть начинку, візьміть рушник і потихеньку тягніть два кінця вгору, так рулет скрутиться більш рівномірно і красиво) кінці підігнути до верху, щоб вишня не витекла під час випічки
Перекласти штрудель на пергамент і відправити в духовку на 200 градусів на 17 хвилин (витягуйте, коли воно вже стане красивого золотого кольору)
Готовий штрудель розрізати на частини, присипати пудрою, подавати з морозивом.