Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою![]() Пиріжки готуються дуже швидко з прісного тіста, яке зараз практично забуте. Це тісто відрізняється пластичністю і піддатливість, але вироби з нього швидко черствіють. Призначено для швидкого приготування. Пиріжки з нього мають золотисте, хрустку скоринку, а всередині шарувату структуру. Добре подати їх з пилу-жару на сніданок у вихідний день зі сметанкою. Я частіше використовую для них картопляну начинку з цибулею.
Список інгредієнтів
Спосіб приготування![]() Насипати гіркою борошно, в центрі зробити поглиблення і налити в нього воду, додати сіль, акуратно перемішати воду з сіллю і замісити обережно тісто, забираючи все більше і більше борошна. Тісто має бути не дуже круте, але і не дуже м'яке. Вимісити тісто до однорідності. ![]() Розділити тісто на 8 шматочків. ![]() Беремо шматочок тісто і розгортаємо його дуже тонко, якщо потрібно трохи підсипаємо борошно. Тісто легко розкочується. Змащуємо його маслом рослинним і звертаємо в рулет, який потім закручуємо, виходить невеликий коржик. Повторно розгортає тісто, кладемо начинку, робимо пиріжок. Пиріжок за допомогою руки і качалки тонко розгортаємо. ![]() Розігріваємо сковороду, наливаємо масло рослинне і обсмажуємо пиріжки до готовності, попередньо наколів їх в декількох місцях виделкою. ![]() Пиріжки подавати гарячими з холодною сметаною або кислим. |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 121
|