Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Бутерброди
  • Соуси та приправи
  • Супи
  • М'ясні страви
  • Страви з птиці
  • Рибні страви
  • Морепродукти
  • Овочі та фрукти
  • Грибні страви
  • Молочне
  • Гарніри
  • Напої і коктейлі
  • Десерти
  • Віпічка
  • Заготовки на зиму
  • Поради для господині
Статті та поради:
Вишуканий напій
Какао відновлює сили
Освіжаючій компот
«Наша Ряба» вибирає кращий рецепт!
Вибіркові страви:
Смачний жульен з грибами
Підлива з лисичок
Варені лисички
Запечені гриби печериці
Кулінарний сайт для душі » Борошняні вироби » Пироги та пиріжки » Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Пиріжки готуються дуже швидко з прісного тіста, яке зараз практично забуте. Це тісто відрізняється пластичністю і піддатливість, але вироби з нього швидко черствіють. Призначено для швидкого приготування. Пиріжки з нього мають золотисте, хрустку скоринку, а всередині шарувату структуру. Добре подати їх з пилу-жару на сніданок у вихідний день зі сметанкою. Я частіше використовую для них картопляну начинку з цибулею.

  • Кількість порцій: 8 штук
  • Українська кухня
  • Основний інгредієнт: картопля
  • Узагальнена назва: пиріжки

Список інгредієнтів

  • борошно - скільки візьме рідина (приблизно 3 склянки)
  • вода - 1 стакан
  • сіль - 1/2 ч. Ложки
  • масло рослинне - для смаження і прслойкі тесту
  • картопля середній - 4-5 штук
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • перець свіжозмелений - за смаком

Спосіб приготування

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Насипати гіркою борошно, в центрі зробити поглиблення і налити в нього воду, додати сіль, акуратно перемішати воду з сіллю і замісити обережно тісто, забираючи все більше і більше борошна. Тісто має бути не дуже круте, але і не дуже м'яке. Вимісити тісто до однорідності.

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Розділити тісто на 8 шматочків.

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Беремо шматочок тісто і розгортаємо його дуже тонко, якщо потрібно трохи підсипаємо борошно. Тісто легко розкочується. Змащуємо його маслом рослинним і звертаємо в рулет, який потім закручуємо, виходить невеликий коржик. Повторно розгортає тісто, кладемо начинку, робимо пиріжок. Пиріжок за допомогою руки і качалки тонко розгортаємо.

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Розігріваємо сковороду, наливаємо масло рослинне і обсмажуємо пиріжки до готовності, попередньо наколів їх в декількох місцях виделкою.

Пиріжки моєї бабусі з картопляною начинкою

Пиріжки подавати гарячими з холодною сметаною або кислим.

Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки Переглядів: 121   
Схожі рецепти страв з фото:
Пиріжки з яблуками
Пиріжки з картоплею і печінкою
Пиріжки з горохом
Пиріжки з сирного тесту
Швидкі пиріжки з полуницею
Copyrights © 2015.
На нашому кулінарному сайті Ви знайдете тисячі вишуканих рецептів страв, які оцінять навіть самі примхливі гурмани. Кращі рецепти з фотографіями покрокового приготування їжі.