Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Бутерброди
  • Соуси та приправи
  • Супи
  • М'ясні страви
  • Страви з птиці
  • Рибні страви
  • Морепродукти
  • Овочі та фрукти
  • Грибні страви
  • Молочне
  • Гарніри
  • Напої і коктейлі
  • Десерти
  • Віпічка
  • Заготовки на зиму
  • Поради для господині
Статті та поради:
Вишуканий напій
Какао відновлює сили
Освіжаючій компот
«Наша Ряба» вибирає кращий рецепт!
Вибіркові страви:
Смачний жульен з грибами
Підлива з лисичок
Варені лисички
Запечені гриби печериці
Кулінарний сайт для душі » Борошняні вироби » Пироги та пиріжки » Запечені яблука в листковому тісті

Запечені яблука в листковому тісті

Запечені яблука в листковому тісті - приголомшливо смачний і гарний святковий десерт. Яблучка спочатку обвалюються в цукрово-імбирної посипання, потім наповнюються начинкою з горіхів, чорносливу та згущеного молока і врешті обертаються смужками листкового тіста. Потім запікаються в духовці і подаються на стіл. Виходить дуже ситний, смачний і неймовірно ароматний яблучний десерт, який можна подати навіть на святковий стіл.

  • Час приготування: 1 година
  • Основний інгредієнт: яблука

Список інгредієнтів

  • яблука - 8 шт
  • готове листкове тісто - 500 г
  • цукор - 8 ст. ложок
  • мелена кориця - 2 ч. Ложки
  • мелений імбир - 1 ч. Ложка
  • волоські горіхи - 8-12 шт
  • чорнослив - 8 шт
  • варене згущене молоко - 8 ч. Ложок
  • яйце - для змазування
  • цукрова пудра - для прикраси

Спосіб приготування

Яблука помити і очистити від шкірки. Акуратно, за допомогою чайної ложки, видалити сердцевинки з насінням, залишаючи не надто товсте дно. Листкове тісто розморозити і трохи розкачати за допомогою качалки. Нарізати його на смужки, шириною в 2 см.

В окремій мисочці змішати цукор, корицю і імбир до однорідності. Натерти яблука зовні і всередині приготовленої цукрової сумішшю. В серединку кожного яблучка покласти чорнослив і горішок, але так щоб зверху залишилось небагато місця. У цей місце, що залишилося покласти по чайній ложці вареного згущеного молока або просту молочну іриску.

Далі обернути кожне яблуко в полосочки листкового тіста, знизу вгору, накладаючи смужки один на одного. Коли смужка закінчитися, приклейте до неї наступну, продовжуючи таким чином першу смужку. Загорнути яблука в смужки тесту повністю і трохи притиснути руками, щоб смужки між собою з'єдналися. З тесту вирізати красиві листочки і прикрасити ними поверхня кожного яблука.

Змастити яблука збитим яйцем і викласти на деко. Помістити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати близько 40 хвилин, до красивого рум'яного кольору. Присипати трохи цукровою пудрою і відразу подати на стіл.

Смачного!

Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки Переглядів: 161   
Схожі рецепти страв з фото:
Яблука з корицею
Солодкий пиріг з листкового тіста
Яблука в тесті
Запечені яблука та груші
Яблука в духовці
Copyrights © 2015.
На нашому кулінарному сайті Ви знайдете тисячі вишуканих рецептів страв, які оцінять навіть самі примхливі гурмани. Кращі рецепти з фотографіями покрокового приготування їжі.