Запечені яблука в листковому тістіЗапечені яблука в листковому тісті - приголомшливо смачний і гарний святковий десерт. Яблучка спочатку обвалюються в цукрово-імбирної посипання, потім наповнюються начинкою з горіхів, чорносливу та згущеного молока і врешті обертаються смужками листкового тіста. Потім запікаються в духовці і подаються на стіл. Виходить дуже ситний, смачний і неймовірно ароматний яблучний десерт, який можна подати навіть на святковий стіл.
Список інгредієнтів
Спосіб приготуванняЯблука помити і очистити від шкірки. Акуратно, за допомогою чайної ложки, видалити сердцевинки з насінням, залишаючи не надто товсте дно. Листкове тісто розморозити і трохи розкачати за допомогою качалки. Нарізати його на смужки, шириною в 2 см. В окремій мисочці змішати цукор, корицю і імбир до однорідності. Натерти яблука зовні і всередині приготовленої цукрової сумішшю. В серединку кожного яблучка покласти чорнослив і горішок, але так щоб зверху залишилось небагато місця. У цей місце, що залишилося покласти по чайній ложці вареного згущеного молока або просту молочну іриску. Далі обернути кожне яблуко в полосочки листкового тіста, знизу вгору, накладаючи смужки один на одного. Коли смужка закінчитися, приклейте до неї наступну, продовжуючи таким чином першу смужку. Загорнути яблука в смужки тесту повністю і трохи притиснути руками, щоб смужки між собою з'єдналися. З тесту вирізати красиві листочки і прикрасити ними поверхня кожного яблука. Змастити яблука збитим яйцем і викласти на деко. Помістити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати близько 40 хвилин, до красивого рум'яного кольору. Присипати трохи цукровою пудрою і відразу подати на стіл. Смачного! |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 161
|