Лимонний пиріг з меренгою![]() Пиріг дуже ароматний, соковитий і смачний.
Список інгредієнтів
Спосіб приготування![]() Сливки, 1 яйце, 0,5 склянки цукру цедра 0,5 лимона, сіль, сода і і 1,5 склянки борошна перемішати, по необхідності додати борошна (тісто має вийти м'яке і еластичне) з лимонів зняти цедру за допомогою дрібної терки. ![]() Начинка: (лимонні вершки) 1 стакан води + сік 0,5 лимона і 1 ст. ложка борошна і 2 ст. ложки цукру довести до кипіння при безперервному помішуванні, потім трохи остудити і додати яєчні жовтки і цедру лимона, перемішати і довести до кипіння при безперервному помішуванні, кип'ятити 3-4 хвилини до загустіння. ![]() У форму застелену пергаментом (пергамент змастити вершковим маслом) викласти тісто, поставити в духовку розігріту до 180 градусів на 10-12 хвилин, потім дістати і викласти начинку, знову поставити в духовку на 10 хвилин. ![]() Залишки цукру збити з цукром до міцної піни, викласти зверху на начинку і поставити ще на 5хвилин в духовку, вийняти пиріг з духовки дати трохи охолонути і вийняти з форми. |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 139
|