Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin![]() Тарт Татен (фр. tarte Tatin) - вид французького яблучного пирога «навиворіт», в якому яблука присмажуються в олії і цукрі, перш ніж спечеться пиріг. Існує версія, згідно з якою французький кондитер St? Phanie спекла в поспіху яблучний пиріг неправильно, не поклавши спочатку лист тіста, але клієнтам ресторану десерт сподобався. Тоді ж з'явився класичний рецепт незвичайного страви. «Тарт Татен» може бути також приготований з грушами, персиками, ананасом, помідорами чи овочами, наприклад з баклажанами, цибулею.
Список інгредієнтів
Спосіб приготування![]() Висипати на обробну дошку просіяне борошно і сіль, додати нарізане шматками охолоджене масло і кухонним ножем порубати її в крихту. ![]() замісити тісто, підливаючи по одній столовій ложці дуже холодну воду (з морозилки). Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку, охолодити півгодини в холодильнику. Яблука очистити, порізати на четвертинки, якщо дрібні, навпіл, звільнити від серцевини. ![]() Розплавити у формі, в якій будете випікати пиріг (відмінно підходить сковорода зі знімною ручкою) масло і цукор до легкого потемніння. ![]() Зняти форму з вогню і викласти на карамель підготовлені яблука. Поверніть форму на невеликий вогонь і тушкуйте хвилин 15. За цей час яблука не тільки просочуються карамеллю, а й виділяють сік, тому зайву рідину краще прибрати, я вичерпала з форми приблизно 2-3 ст. л. карамельного соусу. ![]() Форму з карамельними яблуками трохи остудити. Розкачати тісто і накрити тістом яблука, подоткнув краю. Випікати в розігрітій до 200 * духовці півгодини або трохи довше до зарум'янювання коржа. ![]() Перевернути пиріг на блюдо ще гарячим, інакше карамель може схопитися і важко буде його витягти з форми. ![]() Подавати тарт краще теплим з збитими вершками або кулькою морозива. |
||
Категорії
Статті та поради:
Вибіркові страви:
Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки
Переглядів: 789
|