Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Бутерброди
  • Соуси та приправи
  • Супи
  • М'ясні страви
  • Страви з птиці
  • Рибні страви
  • Морепродукти
  • Овочі та фрукти
  • Грибні страви
  • Молочне
  • Гарніри
  • Напої і коктейлі
  • Десерти
  • Віпічка
  • Заготовки на зиму
  • Поради для господині
Статті та поради:
Вся правда по каву
Какао відновлює сили
Освіжаючій компот
«Наша Ряба» вибирає кращий рецепт!
Вибіркові страви:
Смачний жульен з грибами
Підлива з лисичок
Варені лисички
Запечені гриби печериці
Кулінарний сайт для душі » Борошняні вироби » Пироги та пиріжки » Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Тарт Татен (фр. tarte Tatin) - вид французького яблучного пирога «навиворіт», в якому яблука присмажуються в олії і цукрі, перш ніж спечеться пиріг. Існує версія, згідно з якою французький кондитер St? Phanie спекла в поспіху яблучний пиріг неправильно, не поклавши спочатку лист тіста, але клієнтам ресторану десерт сподобався. Тоді ж з'явився класичний рецепт незвичайного страви. «Тарт Татен» може бути також приготований з грушами, персиками, ананасом, помідорами чи овочами, наприклад з баклажанами, цибулею.

  • Кількість порцій: 8
  • Кухня: Французька кухня
  • Основний інгредієнт: яблука
  • Узагальнена назва: пиріг
  • Участь у конкурсі:Здрастуй, ялинка, Новий рік!

Список інгредієнтів

  • для тіста:
  • борошно пшеничне цільнозернових тм жменька - 200 г
  • масло вершкове - 100 г
  • вода холодна - 4-5 ст. ложок
  • сіль - щіпка
  • для начинки:
  • яблука - 1 кг
  • масло вершкове - 75 г
  • цукор - 120 г

Спосіб приготування

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Висипати на обробну дошку просіяне борошно і сіль, додати нарізане шматками охолоджене масло і кухонним ножем порубати її в крихту.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

замісити тісто, підливаючи по одній столовій ложці дуже холодну воду (з морозилки). Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку, охолодити півгодини в холодильнику.

Яблука очистити, порізати на четвертинки, якщо дрібні, навпіл, звільнити від серцевини.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Розплавити у формі, в якій будете випікати пиріг (відмінно підходить сковорода зі знімною ручкою) масло і цукор до легкого потемніння.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Зняти форму з вогню і викласти на карамель підготовлені яблука.

Поверніть форму на невеликий вогонь і тушкуйте хвилин 15. За цей час яблука не тільки просочуються карамеллю, а й виділяють сік, тому зайву рідину краще прибрати, я вичерпала з форми приблизно 2-3 ст. л. карамельного соусу.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Форму з карамельними яблуками трохи остудити.

Розкачати тісто і накрити тістом яблука, подоткнув краю.

Випікати в розігрітій до 200 * духовці півгодини або трохи довше до зарум'янювання коржа.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Перевернути пиріг на блюдо ще гарячим, інакше карамель може схопитися і важко буде його витягти з форми.

Перевернутий пиріг з яблуками в карамелі Tarte Tatin

Подавати тарт краще теплим з збитими вершками або кулькою морозива.

Категорія: Борошняні вироби » Пироги та пиріжки Переглядів: 789   
Схожі рецепти страв з фото:
Відкритий пиріг з яблуками
Французький пиріг з яблуками
Тарт Татен з айвою
Банановий «Тарт Татен»
Яблучний пиріг
Copyrights © 2015.
На нашому кулінарному сайті Ви знайдете тисячі вишуканих рецептів страв, які оцінять навіть самі примхливі гурмани. Кращі рецепти з фотографіями покрокового приготування їжі.